Kniha o Sáre od Esther Hicks

4.3/5 - (6 votes)

Článok bol aktualizovaný 03.1.2018

28.12.2017
V dnešnom blogovom článku denníka pozitívneho myslenia by som Vám rád porozprával o výnimočnej knihe, ktorú napísali Esther a Jerry Hicksovci. Obálka knihy môže naznačovať, že je určená výhradne pre deti, ale opak je pravdou. Som presvedčený, že je určená čitateľovi v každom veku.

Pred mnohými rokmi sa mi dostala do rúk malá kniha od mojich obľúbených autorov manželov Hicksovcov. Pre znalých, za výraznej pomoci Abraháma 🙂 „Sára – kniha první.“ V tom čase bola len v českom jazyku. Bol som ohromený. Najprv som váhal, pretože kniha je o malom dievčati a naozaj sa zdalo, že je výhradne určená pre deti.

Dovoľujem si povedať, že Esther Hicks vo svojich dielach najlepšie vystihuje tému zákona príťažlivosti, emócií a vibrácií. Jej emočný navigačný systém sa stal súčasťou môjho života. Kniha o Sáre je neuveriteľne jednoduchá a zrozumiteľná. Ak ste momentálne zavalení množstvom motivačných kníh (napísaných formou učebnice), určite odporúčam. Je to príjemné spestrenie, oddych a zároveň Vás kniha naučí veľmi veľa. Aj tu platí, že teória a prax sú dve strany mince. Ak máte deti, je to skvelá voľba. Verím, že po prečítaní tejto knihy pochopia všetko potrebné.

O knihe

Sára je uzavreté desaťročné dievča, ktoré nie je veľmi šťastné. To všetko sa zmení, keď stretne Šalamúna – nezvyčajnú sovu, ktorá ju naučí dívať sa na svet a iných ľudí úplne inak, ako sme zvyknutí. Bežné a často nepríjemné Sárine zážitky sa pod Šalamúnovým vedením menia na východisko nových možností – na prežívanie pohody, radosti a slobody, ktoré nezávisia od toho, čo sa deje, a ktoré majú moc zmeniť všetko k lepšiemu. Podobne ako Malý princ, Sára oslovuje ľudskú bytosť v každom z nás, a preto je vhodná pre deti i dospelých. (Oficiálny text www.martinus.sk)

Ďalšie dve časti

Koncom roka som neváhal a kúpil som si ďalšie dve časti. Keďže som si už zvykol na češtinu z prvej časti, pokračoval som v tomto jazyku napriek tomu, že knihy sú aj v slovenskom jazyku. Tretiu časť som dočítal počas sviatkov. Dnes už viem, že sa k nim ešte vrátim. Hlavne k častiam, kde rozpráva Šalamún. Ako hovorieval Albert Einstein: “ V jednoduchosti je krása.“ Pri týchto knihách to platí na 120 percent.

Knihy v Slovenskom jazyku

25.11.2017 som citát z druhej knihy použil aj v mojich „Dotykoch dúhy“

Pred sviatkami sa mi ozval p.Slavomír s prosbou, aby som mu odporučil nejakú knihu pre jeho 11-ročnú dcéru. Čo poviete na to, že Vy práve čítate knihu o Sáre a Vám príde takáto správa? 🙂

 

Spätná väzba od p.Slavomíra

24.12.2017

„Musím vám veľmi pekne poďakovať za typ na knihu. Ježiško ju stihol doniesť a dcéra je z nej nadšená. Hoci slovenská verzia je vraj už dávno vypredaná, vôbec to nevadí, budeme čítať po česky. Ďakujem.“

28.12.2017

„Som nadmieru spokojný. Ja osobne, som mal málo času na jej čítanie, lebo ako ju dcéra dostala, tak ju veľmi zaujala a vôbec jej nevadí že je písaná v češtine. Rozumie jej, baví ju a teší sa na pokračovanie. Zaujal ma aj jej obal, ktorý pritiahne hneď pozornosť tak detí ako aj dospelých. Z toho čo som mal možnosť si prečítať, tak je naozaj písaná s ľahkosťou, príjemne sa číta a ľahko sa dá pochopiť a aplikovať.

Ďakujem.“

 

forum Komentáre (0)
Zatiaľ sa tu nenachádza žiadny komentár.
message Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*
Udelením tohto súhlasu súhlasíte s tým, aby Vaše osobné údaje v rozsahu meno a emailový kontakt boli spracúvané. Súhlas je poskytnutý na dobu 20 rokov. Tento súhlas je možné kedykoľvek písomne odvolať, pričom odvolanie nemá spätné účinky. Viac o ochrane osobných údajov tu.

collections_bookmark Podobné články
Usmiate dievča

Pocity a emócie

Myšlienka je ako raketa a Emócia je palivo. Raketa bez paliva je len veľká opacha železa, ale dajte jej palivo a dovezie Vás na mesiac. Naučte sa pracovať s emočným navigačným systémom. Pýtajte sa: „kde sa nachádzam na stupnici ENS?“ Pociťujem radosť, vášeň, lásku, alebo nudu, hnev…? Tajomstvo úspechu je cítiť sa fajn!

O malej dušičke a slnku

Príbeh o malej dušičke a Slnku je pôsobivé rozprávanie nie len pre deti, ale aj pre dospelých. Rozhovor malej dušičky s Bohom Vás môže mnohému naučiť, hlavne vo vzťahu k ľuďom z Vášho okolia. Váš pohľad na nich sa zmení – navždy. Pochopíte, že všetko je vlastne LÁSKA.

Dobrí a zlí vodiči. Akých vodičov si na cestách priťahujeme?