1.Medzinárodný seminár o pozitívnom myslení

5/5 - (2 votes)

Článok bol aktualizovaný 25.3.2017

Informácie a fotogaléria.

Dňa 12.10.2013 sa uskutočnil 1.medzinárodný seminár o pozitívnom myslení. Táto jedinečná akcia sa konala v Hotely Kaskády, SLIAČ, ktorú organizovalo občianske združenie  Medzinárodné centrum pozitívneho myslenia (ICOPT).

Prvotná myšlienka sa zrodila koncom roka 2012 v Banskej Bystrici na pracovnom stretnutí osobností pozitívneho myslenia z celého Slovenska.

Ako čas plynul, začal sa formovať aj koncept tejto akcie. Prišli prvotné návrhy na hlavného rečníka, program a miesto. Vyformovala sa úzka skupina ľudí, ktorá nás podporovala a pomáhala nám. Naša predstava bola pomerne jednoduchá, priniesť širokej verejnosti myšlienku pozitívneho myslenia, jednoducho a pravdivo. Túžili sme, aby akcia bola dostupná pre každého finančne i polohou. Túžili sme predstaviť zaujímavého zahraničného rečníka. Preto sme zvolili okolie Banskej Bystrice ako stred Slovenka a základné vstupné 49 Euro, ktoré na rozsah akcie bolo primerané. (veď akcia trvala viac ako sedem hodím a na pódiu sa vystriedali 5 prednášajúci.)

Pierre Franckh

Pierre Franckh

Ako hlavný rečník sa po prvý krát na Slovensku predstavil Pierre Franckh so svojou manželkou. Sme nesmierne potešení, že Pierre prijal naše pozvanie, pochopil našu predstavu a svojej úlohy sa zhostil bravúrne. Hlavnou témou seminára bolo: „Ako si správne želať pre seba a svoju krajinu.“ Jeho pútavé rozprávanie, ktoré pretkal praktickými cvičeniami bolo motivačné, zaujímavé, povzbudzujúce a miestami veľmi zábavné.

Pierre Franckh je vynikajúci rečník, lektor, autor niekoľkých bestsellerov. Jedinečný motivátor, ktorý sa pohybuje celý život v médiách a žiare reflektorov. Na dráhu spisovateľa sa vydáva v roku 1996. Celú svoju pozornosť sústredí k téme správneho priania si a svoje poznatky začal publikovať knižne. Jeho knihy sa stali hneď bestsellermi v mnohých krajinách. Desiatky tisíc spokojných čitateľov vďačí Pierrovi Franckhovi za zlepšenie svojho osobného i profesionálneho života, ktorý sa im podarilo zmeniť práve vďaka jeho knihám a radám. Vedľa písaniu kníh sa Pierre Franckh venuje aj vedeniu seminárov a využíva najrôznejšie ďalšie spôsoby ako sa stretnúť so svojim čitateľmi a priaznivcami. V Českej republike bol jeho seminár usporiadaný pod záštitou vydavateľstva ANAG už v roku 2010 a od tejto doby sa každoročne objavuje za hojnej účasti na seminároch v Prahe. V Nemecku je veľmi známi ako moderátor televíznych a rozhlasových programov zameraných najmä na nemeckú populárnu hudbu. Jeho začiatky rozhlasovej kariéry sú spojené hlavne s programami pre mladých. Zahral si v mnohých filmoch a viac ako 350 televíznych inscenáciách. Na divadelne dosky sa po prvý krát postavil už ako šesť ročný a dodnes sa na ne rád vracia.

Praktické cvičenie s Pierrom

Praktické cvičenie s Pierrom

Ako som spomenul na začiatku, na pódiu sa vystriedali 5 rečníci. Popri Pierrovi Franckhovi a jeho manželke prednášal aj predseda ICOPT Dr.Jozef Čuha, ktorý vo svojom úvodnom vystúpenie predstavil ICOPT a našu činnosť.

Pred akciou sme na oficiálne stránke avizovali, že účastníci seminára, budú svedkami krstu jeho novej knihy „Pozitívne myslenie neboli.“ V rovnomennej prednáške povedal Dr. Čuha pár slov o tom ako knihu písal a niekoľko dôležitých momentov zo samotnej knihy. Následne Pierre Franckh pokrstil novú knihu čistou vodou, ktoré bolo ukončené vrúcnym objatím a prianím, aby sa knihe darilo.

Jozef Čuha

Jozef Čuha

Krst knihy

Krst knihy

Krátko po obede (trošku úmyselne) sa predstavila Mgr. Antónia Mačingová autorka bestselleru „Najedzte sa do štíhlosti.“. Táto kniha sa už dlhší čas umiestňuje v TOP 10 na slovenskom a českom knižnom trhu. Pani Mgr. Mačingová povedala v krátkosti svoj životný príbeh, ktorý ju podnietil k zmene stravovania a následnému napísaniu spomínanej knihy. Ako sama hovorí, „táto kniha nie je o diéte, ale o inom spôsobe stravovania.“ Pochopiteľne odpovedala na zvedavé otázky účastníkov, hlavne z radu žien.

Antónia Mačingová

Antónia Mačingová

Ako posledný vystúpil autor stránky www.pozitivnemysliet.sk  Miroslav Zaťko. Ten prostredníctvom svojho emotívneho príbehu ukázal, že zmena myslenia je možná a môže priniesť zásadnú zmenu života vo všetkých oblastiach života. Pán Zaťko vo svojom vystúpení zvýraznil dôležitosť zavádzanie teórie do praxe. Ako sám povedal: „Byť ochotný platiť cenu za úspech. Jedna vec je prečítať si knihy o pozitívnom myslení a druhá je ich žiť. Vaša osobná skúsenosť je dôležitejšia ako všetky knihy.“

Miroslav Zaťko

Miroslav Zaťko

Veľké poďakovanie patrí všetkým, ktorí sa podieľali na príprave a organizovaní celého seminára.

Jozef Čuha

Miroslav Zaťko

Marián Cuth

Pavel Gender

Jozef Spodniak

Monika Grolmusová

Milan Babjak

Janka Babjaková

Pierre Franckh, Michaela Merten a organizátori

Pierre Franckh, Michaela Merten a organizátori

Oficiálny plagát:

1.medzinárodný seminár o pozitívnom myslení

1.medzinárodný seminár o pozitívnom myslení

.

.

collections_bookmark Podobné články

Príbehy a osobnosti pozitívneho myslenia

Príbehy nám lepšie napomáhajú porozumieť životu. Inšpirujú nás a motivujú nás.