Audiokniha silu príbehu ešte umocňuje

5/5 - (3 votes)

Článok bol aktualizovaný 13.3.2018

Audiokniha je úžasná pomôcka, ktorá Vám šetrí čas. Môžete byť efektívnejší, a ak je narozprávaná profesionálnym hercom s pekným prednesom, silu príbehu ešte umocňuje.

Mám o jedenásť rokov staršieho brata, preto nie je zvláštnosťou, že ako chlapec som trávil prázdniny s ním a jeho rodinou. Veľmi rád zbieral platne. Mal ich naozaj dosť. Raz som sa v nich prehrabával a narazil som na zvláštny obal. Nedalo mi to, a opýtal som sa ho o čo ide.

Nič nepovedal, iba sa pousmial a vybral platňu z obalu. Vložil ju do gramofóna a pustil. Dnes už viem, že to bola moja prvá audiokniha. Ak poznáte môj príbeh viete, že som bol v detstve odporca kníh – bol som televízne dieťa. Bola to pre mňa nová skúsenosť. Sedel som ako prikovaný a počúval napínavý príbeh o leteckej katastrofe. Kto by povedal, že audioknihy sa stanú bežnou súčasťou môjho života. Upresňujem, že v mojom prípade ide o motivačnú literatúru, nie beletriu.

Audiokniha silu príbehu ešte umocňuje

Audiokniha je fantastickým doplnkom napríklad počas behu.

Začiatkom roka som zverejnil výzvu na rok 2018. Vyzval som Vás, aby ste prečítali aspoň 18 kníh. Výzva sa stretla s obrovským ohlasom. Pre niektorých je to nadľudský výkon, pre iných zase smiešne číslo, pretože bežne prečítajú za rok 50 kníh a viac. No našli sa aj správy, v ktorých ste sa posťažovali, že by ste aj radi čítali, ale jednoducho nemáte čas. Mám na to svoj názor, ale O.K.

Audiokniha je úžasná pomôcka, ktorá Vám šetrí čas.

Môžete byť efektívnejší, a ak je narozprávaná profesionálnym hercom s pekným prednesom, silu príbehu ešte umocňuje.

Ja ich najčastejšie využívam počas šoférovania. Počas roka bežne autom najazdím viac ako 40.000 km. Je to ideálny pomocník. Zásadne ich počúvam iba na diaľnici. Nechcem tým povedať, že sa na diaľnici netreba toľko sústrediť, ale je to iné ako v mestskej premávke. Má to jednu nevýhodu – neviete si robiť poznámky 🙂 Peter Krištofovič audioknihy rád nazýva „univerzitou na kolesách.“ Úplne súhlasím.

Mám priateľov, ktorí audioknihy využívajú pri behaní, cestou pešo do práce, varení alebo vrámci oddychu.

Audiokniha je fantastický spoločník počas šoférovania.

V súčasnej dobe je na trhu obrovský výber audiokníh. Dokonca aj Youtube.com ponúka veľké množstvo titulov. Stačí si len vybrať. Odporúčam Vám, aby ste audioknihami úplne nenahrádzali klasickú formu kníh. Či tomu veríte alebo nie, čítanie knihy je o inej energii, ako keď ju počúvate audio. Dokonca aj vedci sa zhodujú v tom, že držanie knihy, vôňa papiera a pretáčanie listov prstami má pre náš mozog určitý pozitívny význam.

Ak ste si ešte žiadnu nevypočuli, jednoznačne odporúčam. Aj toto je spôsob, ktorý Vám môže pomôcť v napredovaní. Nezabúdajte, že Vaša osobná skúsenosť Vás formuje.

Vyberám:

 

Prajem Vám príjemné počúvanie 🙂
Foto : www.pexels.com
forum Komentáre (0)
Zatiaľ sa tu nenachádza žiadny komentár.
message Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*
Udelením tohto súhlasu súhlasíte s tým, aby Vaše osobné údaje v rozsahu meno a emailový kontakt boli spracúvané. Súhlas je poskytnutý na dobu 20 rokov. Tento súhlas je možné kedykoľvek písomne odvolať, pričom odvolanie nemá spätné účinky. Viac o ochrane osobných údajov tu.

collections_bookmark Podobné články

Knihy, mojich TOP 10

Priatelia pozitívneho myslenia. Prinášam Vám zoznam mojich 10 najobľúbenejších kníh. Úmyselne ich neznámkujem, prosím neberte do úvahu ani ich poradie. Každá z nich je pre mňa niečím výnimočná. Aktualizované 04/2019

Je ľahké spraviť zvislú čiarku

Každé slovo v útlej, ale bohatej knižke “Je ľahké spraviť zvislú čiarku”, šikovnej formátovo do kabelky, má svoju veľkú váhu a výpovednú hodnotu. Knižočka je napísaná s úprimným záujmom pomôcť každému hľadajúcemu, nech je na svojej ceste kdekoľvek. Jej uveriteľnosť je taká intenzívna, že sa pri čítaní pristihnete, ako okamžite premýšľate nad tým, kde metódu 5 prstov využijete najbližšie. Janette

Rozhovory s osobnosťou

Jednu z noviniek, ktoré prinášam po redizajne stránky www.pozitivnemysliet.sk ( 9/2016) sú rozhovory s osobnosťou. Rozhovory nie len o pozitívnom myslení. Verím, že osobnosti, ktoré som vybral Vás budú inšpirovať. Prajem príjemné čítanie.
Poznámka: Momentálne pracujeme na spracovaní ďalších rozhovorov.