Ste pripravení na nový rok? Mojich 7 pomôcok.

5/5 - (7 votes)

Článok bol aktualizovaný 18.12.2021

„Pripraveným šťastie praje. Príprava je 90 percent úspechu“ Tieto či podobné citáty zrejme dobre poznáte. Starý rok je za nami a ja už pracujem na príprave na nový rok. Už niekoľko rokov sú mojou súčasťou pomôcky, ktoré mi denno – denne pomáhajú.

Ste pripravení na budúci rok?

Pomôcky pozitívneho myslenia

Ako ste na to vy? Ste už aj vy pripravení na nový rok? Čo pomáha Vám?

MOJICH 7 POMÔCOK

1.DIÁR

Verte mi, že v minulosti som diár, či osobný plán neznášal. Nevedel som s ním jednoducho pracovať. Dnes ho používam každý deň. Každé ráno si píšem úlohy, počas dňa si ich vyhodnocujem, robím si poznámky. Plánujem na mesiac či týždeň dopredu. Zapisujem si nové kontakty a pod.  Začiatkom roka si vždy vyznačujem meniny a narodeniny rodiny, priateľov i kolegov. Vypíšem si najdôležitejšie kontakty. Zapíšem si niektoré dôležité sny zo zošita snov. Na prvú stranu si napíšem vždy rovnaké citáty. Doma mám odložené diáre za posledných 5 rokov. Staršie vždy vyhadzujem.

„Bežím za svojim šťastím a vesmír mi

otvára dvere kde pred tým boli len steny.“


„Vnútorné šťastie je pohonom k úspechu.“


„Viera znamená veriť tomu, čo ešte nedokážete vidieť.

Odmenou za túto vieru je potom pohľad

na to, čomu veríme.“


„V=U+R“

Predpokladám, že niektorí z vás sa pousmiali a povedali si, že diár je prežitok. Na čo ho používať v čase počítačov, mobilov a všetkých tých podporných aplikácii? Áno, používam ich a ja, a aktívne, ale diár je diár 🙂 Dnes existuje niekoľko výskumov, ktoré poukazujú na pozitívne aspekty zapisovania poznámok rukou na papier. U mňa je to už aj návyk – myšlienkový vzorec, ktorý nechcem meniť. Pomáha mi. 🙂

Pomôcky pozitívneho myslenia 05

Pomôcky pozitívneho myslenia

Osobne si kupujem manažérsky diár na celý rok. Na trhu je, ale nespočetné množstvo zaujímavých motivačných diárov, ktoré Vám pomôžu v napredovaní. Odporúčam napr. diár z dielne Michala Hrehuša (I CAN ACADEMY), z ktorým som svojho času robil rozhovor.

2.ZOŠIT SNOV

Ako chodíme po tomto svete, tvoríme si svoj vlastný svet. Tvoríme si ho vlastnými myšlienkami. Ako myslíme o sebe, o svojej rodine, práci, zdraví a o všetkom s čím sa denno-denne stretávame. „Zošit snov je potvrdenie Vašich myšlienok.“ Zamyslite sa nad tým, ako sa stavia dom. Začnete o tom snívať. Začne to vo Vašej hlave. Začnú prúdiť myšlienky, predstavujete si jednotlivé izby, kuchyňu, okná, farbu stien, strechu, plot okolo Vášho domu a dokonca Vám okolo nôh pobehuje aj nejaký psík. A potom to dáte na papier, respektíve architekt. Takto začínam článok, ktorý sa samostatne venuje zošitu snov. Môj zošit snov mám rozdelený do niekoľkých sekcii:

-Zdravie.

-Práca.

-Partnerský život.

-Rodina.

-Priatelia.

-Oblečenie.

-Prostredie kde chcete žiť. (byt, dom, vila, zariadenie, elektronika…)

-Záľuby, Hobby.

-Auto.

-Dovolenka (oddych, relax, kúpele…)

-Financie (výška vášho príjmu, výška vašich úspor, odmena….)

-Čo chcete v živote dokázať, čo chcete tomuto svetu dať.

Na druhej strane zošita mám zapísaných 101 snov, ktoré by som chcel dosiahnuť skôr než zomriem. Aktuálne mám zapísaných 91 cieľov. 10 mám ešte voľných. 🙂 Každý mesiac si zošit snov vyhodnocujem. Čítam si v ňom. Pravidelne vizualizujem konkrétne sny. Hrám sa. 🙂

Pomôcky pozitívneho myslenia 02

Pomôcky pozitívneho myslenia

Ak začínate zo zošitom snov odporúčam Vám:

3.ZOŠIT VĎAČNOSTI

Každé ráno, mimo nedele vstávam od 5:00 – 5:15. Jedna z prvých aktivít, ktoré ráno robím je ďakovanie. Kedysi som vstal, položil nohy na zem a začal intuitívne ďakovať. V súčasnosti využívam „Zošit vďačnosti“. Svoje vďačnosti si zapisujem. Niekedy ďakujem za to, čo som prežil v predošlý deň. Niekedy ďakujem za základné veci, ako strecha nad hlavou, zdravie, manželka, práca… Sú dni keď napíšem 5-6 riadkov, ale občas sa stáva, že zapíšem celú stranu A4.

Ďakujte, ďakujte, ďakujte. Máme dosť vecí vo svojom živote, za ktoré by sme mali byť vďační. Ďakujte zo srdca. Tým, že začnete zo srdca ďakovať za veci, ktoré máte, naštartujete pozitívne myšlienky, ktoré k Vám pritiahnu viac pozitívneho. Okruh Vašich vďačností sa rozšíri.

4.HRA NA „KEBY“

Toto je moja novinka. Od 1.1.2020 si zakladám nový zošit s názvom HRA NA „KEBY“

Keď si poviete, alebo napíšete „Nebolo by pekné keby sa mi splnila táto túžba: ….“ dostanete sa do stavu očakávania, ktoré obsahuje oveľa menej odporu. Takáto otázka vás prirodzene naladí pozitívnejšie a optimistickejšie. Táto metóda je síce jednoduchá, ale účinná. Zvýši vaše vibrácie a zlepší potenciál toho čo si priťahujete, pretože vás prirodzene nasmeruje k tomu čo chcete. Pomôže vám tak nechať prísť to, o čo žiadate, vo všetkých oblastiach.

Keď sa hráte na „keby“ dajú sa do pohybu sily, ktoré zariadia splnenie vašej túžby. Nech sa týka čohokoľvek. Preto vždy, keď sa takto hráte dôverujte tomu, že sa všetko dostane do súladu a naozaj to tak bude. Všetko má skutočnosti dve formy. To čo chcete a neprítomnosť toho. Treba pochopiť, že tieto dve stránky veci majú úplne odlišné vibračné frekvencie, lebo inak môžete byť presvedčení, že ste zameraní na niečo, po čom túžite, pričom v skutočnosti mierite presne opačným smerom. Inšpirované Esther Hicks

Pomôcky pozitívneho myslenia 03

Pomôcky pozitívneho myslenia

Zoznam pomôcok z fotografii je vyčerpaný. Musím však spomenúť ešte tri pomôcky, ktoré používam tak isto každý deň.

5.TABUĽA VÍZII

Práca s tabuľou vízii je technika, ktorá programuje našu myseľ na dosiahnutie čohokoľvek. Ak máte svoje ciele neustále pred očami, prechádza to až do vášho podvedomia. Urobiť si tabuľu vízií je fantastický nápad. Buďte kreatívni – veď si tvoríte svoj vlastný život.

Tí čo ma poznáte viete, že tabuľu vízii nemám. Máme dvere vízii. 🙂 Pred mnohými rokmi som celý nadšený som prišiel za mojou Evičkou a oznámil som jej, že v spálni alebo v kuchyni budeme mať novú tabuľu vízií. Naša konverzácia vyzerala asi takto:

-„Evička vytvoríme si takú tabuľu vízií, ako bola vo filme „Tajomstvo“ a dáme si ju do spálne alebo do kuchyne.

-„Tak na to zabudni!“

Moje nadšenie veľmi rýchlo opadlo a nechápal som, že u najbližšieho človeka nenachádzam pochopenie. Na to prišla reakcia, ktorú som nečakal.

-„Dáme si ju na WC, lebo tam ju s istotou uvidíme každý deň.“

Nuž a tak máme už niekoľko rokov našu tabuľu vízii na  dverách toalety. Každý sen, ktorý si splníme označíme „smajlíkom“. Teraz sa snažíme naše „WC-dvere vízií“ meniť vždy na daný rok, takže ku koncu roka hľadáme vhodné obrázky celé hodiny. „WC-dvere vízii“ majú ešte jednu výhodu. Čas od času  k nám príde návšteva a občas sa stane, že niekto potrebuje ísť na toaletu. Vždy čakáme rovnakú otázku:

-„To čo tam máte?“

Aj takto motivujeme svoje okolie. Plniť si svoje sny je možné.

Pochopiteľne Vašu tabuľu vízii môžte mať kdekoľvek. V kuchyni, v spálni, v kancelárii. Základ je vidieť ju čo najčastejšie.

Príklady:

Tabuľa vízii príklad 02 DOVOLENKA, RELAX

Tabuľa vízii príklad 02 DOVOLENKA, RELAX

TABUĽA VÍZII - Príklad 05 SEBAVEDOMIE

TABUĽA VÍZII – Príklad 05 SEBAVEDOMIE

6.KAMIENOK VĎAČNOSTI

A opäť sme pri vďačnosti. Veľmi sa mi páčil príbeh z knihy „Tajomstvo“, kde popisoval Lee Brower, ako je vďačný za veci vo svojom živote pomocou kameňa vďačnosti. Zobral si malý kamienok a vložil ho do vrecka. Keď prišiel domov, vyložil si veci z vrecka na poličku a keď chytil do ruky kameň, prvé čo ho napadlo, bol za to zo srdca vďačný. Ráno keď si dával veci do vreciek, kamienok ležal na poličke. Zobral ho do ruky a opäť bol za niečo vďačný a tak to robil vždy keď ho chytil. Túto jednoduchú metódu som začal aplikovať aj ja, a je to super. Používam ju dodnes – každý deň.

7.KNIHA „Ako zhmotniť svoje túžby“ – Esther a Jerry Hicks

Ako zhmotniť svoje túžby

Túto knihu požívam pre to, lebo v nej nájdem rady na každý deň. Každé ráno si jednu prečítam a premýšľam o nej. Odporúčam, je výborná.

To čo je pred Vami i za Vami,

je nič oproti tomu, čo je vo vás.

Toto je moja skúsenosť. Dôležitá je, ale Vaša skúsenosť, váš vlastný prežitok. Ak začnete používať niektorú z týchto pomôcok, budem rád. Pochopiteľne podobných pomôcok môže byť niekoľko. Jeden môj priateľ namiesto kamienka nosí mincu. Dolár, ktorý si priniesol keď bol prvýkrát v Amerike. Mnoho mojich priateľov si každý deň číta z Biblie, alebo inej knihy. Časté sú aj kartičky. Dnes si môžete kúpiť motivačné / inšpiratívne kartičky napríklad od L.Hay, alebo P. Franckha. Zaujímavú sú aj motivačné kalendáre, alebo citáty na každý deň. Určite ma potešíte, ak mi do komentára napíšete nejakú pomôcku, ktorú každý deň používate vy a nespomenul som ju v tomto článku. Môžete pomôcť / poradiť aj ostatným.

Ďakujem. Miroslav Zaťko

CITÁTY K TEJTO TÉME.

forum Komentáre (1)
message Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*
Udelením tohto súhlasu súhlasíte s tým, aby Vaše osobné údaje v rozsahu meno a emailový kontakt boli spracúvané. Súhlas je poskytnutý na dobu 20 rokov. Tento súhlas je možné kedykoľvek písomne odvolať, pričom odvolanie nemá spätné účinky. Viac o ochrane osobných údajov tu.

collections_bookmark Podobné články
Metóda 5 prstov eBook Banner 13

Metóda 5 prstov eBook

„Metóda piatich prstov je jednoduchá a veľmi účinná. Výsledkom môjho niekoľko týždňového praktizovania bolo, že som na chodníku našiel 5€, mojím nadriadeným v práci prišiel od neznámeho človeka ďakovný list za moju prácu a všetci naokolo sa ma začali pýtať čo mi je, keď sa stále usmievam. Tých údajných „náhod“ bolo viac. Okrem iného sa mi zlepšila nálada, mal som dostatok energie v priebehu celého dňa a to viedlo aj k zdravšiemu telu. Už viem, že tých pár minút päťkrát denne za zmeny v mojom živote určite stálo.“ Slavomír

21 pre rok 2021

Nechajte minulosť v minulosti

„Nelipnite na hriechoch a chybách včerajška do takej miery, že vám neostáva energia a myšlienková kapacita pre život v prítomnosti. A nemyslite si, že hriechy a chyby minulosti vám môžu brániť v úspešnom a príjemnom živote v súčasnosti.“ James Allen