Mali by sme druhým povedať o našich snoch?

5/5 - (5 votes)

Článok bol aktualizovaný 04.1.2018

Už máte založený zošit snov a v ňom zapísané svoje túžby, sny a plány? Ak ste na vážkach či niekomu o tom povedať, či nepovedať, tento blogový článok je práve pre Vás.

4.1.2018

Každý máme sny a túžby. Niekto ich nosí v hlave, niekto si ich zapíše do zošita snov alebo si nalepí obrázky na tabuľu vízii. Čo na to okolie? Povedať im o nich alebo nie?

V roku 2010 som sa v Bratislave zúčastnil prednášky Jacka Canfielda. V jednej časti hovoril o tom, že je dobré, keď si napíšete všetky svoje sny. „Napíšte si aj 100!“ Fascinujúce. A potom ma zarazil. Pokračoval:

-„O svojich snoch povedzte čo najviac ľuďom, pretože nikdy neviete, kto Vám so splnením Vášho sna môže pomôcť.“

Svoje tvrdenie podporil dvomi príbehmi.

1.

Istý pán, ktorý v mladosti hral americký futbal si zapísal 101 snov. Svoj zoznam zavesil na nástenku v klubovej šatni. Zaujímavosťou bolo, že tento zoznam tam zostal aj po tom, čo už futbal nehrával. Po rokoch, keď už mal značnú časť snov splnenú, mu doma zazvonil telefón. Volal mu jeho bývalý spoluhráč.

-„Ak sa dobre pamätám, jeden z Tvojich snov bolo previesť sa na lietadlovej lodi.“

-„Áno, to je pravda.“

-„Viem Ti s tým pomôcť, pretože som admirálom amerického námorníctva.“ 🙂

Lietadlová loď

2.

Keď Jack Canfield dokončoval jednu zo svojich kníh, opýtal sa M.V. Hansena:

-„Na čom budeme pracovať v súvislosti s touto knihou?“

-„Predáme 1.000.000 výtlačkov za jeden deň.“

Aj samotného Jacka to prekvapilo, ale súhlasil. Zapísali si svoj sen a začali aktívne vizualizovať.

Nič sa nedialo. Po nejakom čase Jack Canfield prednášal v jednom meste. Keď sa vracal z prednášky na hotel, bol nútený ísť hromadnou dopravou. Prisadol si k mladej slečne, ktorá ho spoznala hneď pri nastúpení do autobusu.

-„Pán Canfield, na čom teraz pracujete?“

Povedať alebo nepovedať? Zamyslel sa Jack Canfield pri pohľade na dievčinu v autobuse. 🙂

-„S Markom sme dokončili ďalšiu knihu a chceme predať 1.000.000 výtlačkov za 1 deň““

-„Ja Vám s tým viem pomôcť.“ Usmiala sa slečna.

Ukázalo sa, že slečna bola hlavnou manažérkou siete kníhkupectiev pôsobiacich na letiskách.

-„Urobíme obrovskú kampaň na letiskách spojenú s autogramiádou. Ráno začnete na východnej časti USA. Vy budete na jednom letisku a Mark na druhom. Zapojíme do toho aj letecké spoločnosti, takže knihy by sa mohli predávať aj na palube lietadiel. Doobeda sa presuniete do vnútrozemia, kde to zopakujeme na obed, a nakoniec večer na západnej časti USA. Myslím, že by sa to mohlo podariť.“

GENIÁLNY NÁPAD.

Za ten jeden deň sa predalo niečo viac ako 970.000 výtlačkov. 🙂 To číslo je ohromujúce.

Mali by sme druhým povedať o našich snoch?

Mali by sme druhým povedať o našich snoch?

V roku 2013 som bol spoluorganizátorom seminára za účasti Pierra Franckh. Rovnako aj Pierre hovoril o snoch. Na rozdiel od Jacka Canfieda radil, aby sme o našich snoch nehovorili a nechali si ich pre seba. Celý deň som nad tým rozmýšľal a večer som sa Pierra spýtal ako to myslel, pretože Jack radí presný opak?

Pierre sa pousmial a vysvetlil mi, že je veľmi dôležité dobre si premyslieť komu o svojich snoch povieme. 

-„Ak si si na 120 percent istý, že dotyčný človek Ťa podporí a pomôže Ti v dosahovaní Tvojho sna, za ním priam utekaj. Ak tú istotu nemáš, radšej si to nechaj pre seba.“

Jedna jediná myšlienka dobre zakorenená vo Vašej mysli dokáže veľké veci. Aj pozitívne, no aj negatívne. Položte si otázku: „Zamáva so mnou pochybnosť niekoho blízkeho, keď mu poviem o svojich snoch?“

-„Fuuu, nerúbeš vysoko? To sa málo komu podarilo.“

-„Á, takých už bolo?!“

-„Mal som známeho, čo sa o to tiež pokúšal, a skončilo to fiaskom.“

-„To nedáš, to sa Ti nepodarí, na to nemáš, na to nemáš školu, nemáš dosť peňazí…“

Poznáte podobné pochybnosti? Pochopiteľne, podobné reči neovplyvnia to, či si Váš sen splníte alebo nie. O tom rozhodujete len Vy, tak načo míňať drahocennú energiu. Garantujem Vám, že ju viete využiť aj efektívnejšie.

Takže povedať alebo nepovedať?

S odstupom času súhlasím s Pierrom Franckhom, aj keď plne rozumiem tomu, čo povedal Jack Canfield. Aj ja som sa stretol s pochybovačnými rečami blízkeho okolia. Keby som na nich dal, dnes nie som tak, kde som. Už im o svojich snoch nehovorím. Vďaka Bohu, pritiahol som si aj rovnako zmýšľajúcich priateľov, ktorí ma podporili a pomohli mi. Aj vďaka nim som si svoje sny splnil. Ako sa rozhodnete Vy, je už na Vás. 🙂

Majte sa fanfárovo.

Miroslav Zaťko

 

 

 

 

forum Komentáre (1)

S tým súhlasím tiež, je dobré o tom povedať, ale iba ľuďom, ktorí podporia náš zámer. Niekedy však reakcia okolia náš zámer nie je istá, aj keď nás tí ľudia vždy podporovali.
Na druhej strane hovoriť o tom tým, ktorí len zneisťujú moje rozhodnutia nemám vôbec rada. Tie ich výroky mnou občas stále vedia zamávať.

message Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*
Udelením tohto súhlasu súhlasíte s tým, aby Vaše osobné údaje v rozsahu meno a emailový kontakt boli spracúvané. Súhlas je poskytnutý na dobu 20 rokov. Tento súhlas je možné kedykoľvek písomne odvolať, pričom odvolanie nemá spätné účinky. Viac o ochrane osobných údajov tu.