Vyberte si citát na tento mesiac

4.7/5 - (4 votes)

Článok bol aktualizovaný 31.3.2021

Vyberte si citát na tento mesiac a dajte si ho na viditeľné miesto. Tento citát bude vašou súčasťou celý mesiac, bude s vami každý deň. Premýšľajte o ňom, meditujte o ňom, zaveďte ho do praxe. Zmena, ktorú zažijete za 30 dní môže byť fascinujúca.

“To čo je pred Vami i za Vami je nič oproti tomu, čo je v Vás!”

“Najdôležitejšia je Vaša osobná skúsenosť.”

     Nech sa už bavím o pozitívnom myslení s kýmkoľvek, každý počas rozhovoru dodá: „už to len zaviesť do praxe“ 🙂 Ja som sa tomu tiež nevyhol a netýka sa to len pozitívneho myslenia. Zaviesť teóriu do praxe, opustiť zónu komfortu, nahrať nové myšlienkové vzorce môže byť niekedy naozaj náročné, ale inej – rýchlejšej cesty niet. Na tejto stránke uvádzam viacero metód a praktických rád ako na to. Patria k tomu aj citáty, ktoré mi v mojich začiatkoch pomohli v napredovaní. Úžasné citáty od známych osobností, ale aj citáty „bez mena“. Hovoria nám o živote, úspechu, ľuďoch, zdraví, bohatstve, Bohu, prírode, vzdelávaní, odpustení, láske a o mnohých iných oblastiach života. Už som ich publikoval viac ako 1.400 a je to jedna z najsledovanejších sekcií na stránke. Citáty som vložil do vlastných fotografií, takže si ich môžete vytlačiť a pripnúť napríklad na nástenku v práci, doma na chladničku alebo na clonu v aute.  Citáty sú vo všeobecnosti veľmi vyhľadávaná téma. Prečo je to tak?

Citát č. 1000

Citát č. 1000

Chcel by som vás upozorniť, že samotné citáty nie sú až také dôležité, či to kto ich povedal. Dôležitý je fakt, ako vás dokážu inšpirovať, či ich viete zaradiť do svojho života. Možno stačí len chvíľkové zamyslenie. Verím tomu, že nič v živote nie je náhoda. Všetko sa deje z nejakej príčiny. Ak zbadáte nejaký zaujímavý citát, dostanete ho mailom alebo vám ho povie váš priateľ, má to určitý význam. Možno je to odpoveď na otázku, ktorá vás už dlho máta, alebo hľadáte východisko z nejakej situácie. Nepodceňujte znamenia.

Navrhujem vám takú malú hru (výzvu), ktorá vás nič nestojí – len trošku vášho času počas jedného mesiaca. Vyberte si jeden citát na tento mesiac a dajte si ho na viditeľné miesto. Môže to byť obrázok na ploche vášho počítača alebo mobilu, nástenka v kancelárii, chladnička, kúpte si bielu šálku a napíšte si ho fixkou a pod. Môžete to pochopiteľne duplikovať a mať ho doma, v aute a aj v práci. Pointa je vidieť ho často 🙂 Tento citát bude vašou súčasťou celý mesiac, bude s vami každý deň. Premýšľajte o ňom, meditujte o ňom, zaveďte ho do praxe.

Všetci sme jedineční a v tomto momente každý z nás rieši niečo iné. Preto vám predpísať konkrétny citát je nezmysel. Možno riešite úspech v práci, odpustenie, potrebujete viac peňazí, hľadáte životného partnera, hľadáte novú prácu, túžite po rodinnom dome, novom aute, hľadáte zmysel života či uplatnenie, potrebujete radu či pomoc pri konkrétnom probléme, možno hľadáte zmierenie so sebou, s Bohom… Tých oblastí je naozaj veľa.

Tak poďme na to.

Úloha č. 1 – Určite si tému. Čo riešite? Čo potrebujete? Jasne si to popíšte.

Úloha č. 2 – Nájdite si min. 5 citátov, ktoré sa vám páčia, ktoré vás oslovili. Citáty, kde ste pocítili pozitívnu emóciu, to mravčenie, tie motýle v bruchu 🙂

Úloha č. 3 – Vyberte TOP citát. Len jeden. Vytlačte si ho na papier, napíšte pekne rukou, vložte do vlastnej fotografie, vložte do obrázka, ktorý vám bude evokovať to čo chcete riešiť. Napríklad nový dom, nové auto, usmiata tvár, chudšie telo….

Úloha č. 4 – Ako som už napísal vyššie, dajte si ho na viditeľné miesto, poprípade aj na viac miest.

Úloha č. 5 – Pracujte s týmto citátom. Naučte sa ho naspamäť, premýšľajte o ňom, meditujte o ňom, hovorte o ňom, zaveďte ho do praxe. Musí sa stať vašou súčasťou. Musí vojsť až do špiku vašich kostí. Neriešte okolie, pohľady rodinných príslušníkov, kolegov. Robte to jeden mesiac.

Pýtate sa načo je to dobré?

Ste doslova produktom svojich myšlienok. To nad čím premýšľate, to si do života priťahujete. Ste ako magnet. Na čo myslíte to posilňujete, na čo nemyslíte to oslabujete. Chcete pozitívnu budúcnosť – premýšľajte o pozitívnych veciach. Keď už nič iné, aspoň strávite nejaký čas sami so sebou. Zaslúžite si to.

Mocný univerzálny zákon príťažlivosti. (Prepis 6.kapitoly). Dovoľ si to, čo chceš! (Eugenika 2009) Esther a Jerry Hicks

Presne tak, ako spoľahlivo pôsobí zákon zemskej príťažlivosti (gravitácie) na všetku fyzickú hmotu na našej planéte, pôsobí spoľahlivo aj zákon príťažlivosti na všetky vibrácie. Každá jedna myšlienka bez ohľadu na to, či myslíte na niečo z minulosti, súčasnosti alebo budúcnosti, je vibráciou a má určitú príťažlivú silu. Každá jedna myšlienka vysiela signál, podobný rozhlasovému signálu, na ktorý reaguje zákon príťažlivosti zodpovedajúcim spôsobom. Tento mocný a spoľahlivý zákon príťažlivosti prináša spoľahlivé výsledky vzhľadom na vibrácie, ktoré vysielate. Tento zákon nereaguje náhodne či nevyspytateľne, ale je spoľahlivý, spravodlivý, pôsobí stále a pôsobí veľkou silou – je najlepším priateľom slobodného tvorcu. Keď si uvedomujete silu a spoľahlivosť zákona príťažlivosti a chápete, ako funguje, pričom zároveň vedome používate pocitový (emočný) navigačný systém, potom máte všetky predpoklady na to, aby ste si vytvorili úžasný, radostný život. Keď si vedome vyberáte, čomu venujete pozornosť, a dolaďujete podrobnosti svojich zámerov s pomocou pocitového navigačného systému, stáva sa z vás mocný slobodný tvorca, ktorý napĺňa zmysel tohto svojho fyzického života – pretože v tom prípade si dovoľuje dívať sa na veci z pohľadu svojho Zdroja, pričom s pôžitkom posúvate hranice myslenia a existencie vôbec.

Len 30 dní. To nie je až tak veľa 🙂 Urobíte pre seba viac ako si myslíte. Nečakajte na vhodný termín. Nepovedzte si : „od budúceho mesiaca“. Teraz nie je v kalendári, teraz je teraz. Poďte do toho, práve teraz! Ak sa vám to bude páčiť, spravte to aj nasledujúci mesiac a potom ďalší a ďalší. Zvoľte si inú tému, nájdite si iný citát. Držím vám palce a budem vďačný, ak sa podelíte so svojim výberom citátu či spätnou väzbou. Majte sa fanfárovo.

Môj výber na mesiac Apríl 2021:

Citát na apríl 2021 - môj výber

Citát na apríl 2021 – môj výber

 

Vhodný citát si môžete nájsť aj na tejto stránke. Citáty sú rozdelené podľa tém.

Citáty, ktoré stoja zato

Ešte odporúčam:

https://citaty-slavnych.sk/

https://citaty.vychytane.sk/

http://www.citaty.sk/

…. a mnoho iných.

forum Komentáre (2 komentáre)

Úžasne 👏🏻👏🏻. Idem do toho a veľmi veľmi sa tesim. Nič nie je náhoda. Práve dnes som sa zapozerala na citát ktorý mám vyše roka na mojej nástenke v práci: “Jestli to nevyzivuje tvou duši, nech to jít…Mám výzvu ho zmeniť alebo aj nezmeniť ale dôležité , vnímať . Ďakujem krásne , skvele .

message Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*
Udelením tohto súhlasu súhlasíte s tým, aby Vaše osobné údaje v rozsahu meno a emailový kontakt boli spracúvané. Súhlas je poskytnutý na dobu 20 rokov. Tento súhlas je možné kedykoľvek písomne odvolať, pričom odvolanie nemá spätné účinky. Viac o ochrane osobných údajov tu.

collections_bookmark Podobné články
žena, ktorá číta knihu a brehu rieky

Citáty, ktoré stoja zato

Citáty, ktoré inšpirujú svet a nútia nás premýšlať.

Dotyk dúhy

„Dotyk dúhy“ sú jednoduché pozitívne myšlienky, chvíľkové pozastavenie a zamyslenia sa nad životom.

Myšlienkové vzorce

Tento článok má za cieľ popísať čo sú myšlienkové vzorce, kódy, programy či návyky. Terminológiu nechám na Vás. Následne si ich začať uvedomovať a popísať, ktoré sú Vám na prospech a ktoré Vám škodia. Ak sú Vám na prospech, posilnite ich a vyšperkujte do dokonalosti. Ak Vám škodia, zmeňte ich. Vymažte starý program a nahrajte nový. Stojí to zato, pretože na čo myslíte, to si do života priťahujete. A to stojí za zamyslenie.